CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Především maso - do té originál patří samozřejmě hovězí maso, ale já tentokrát vařila z libového vepřového plecka 2x pomletého na hrubé šajbě. Velmi důležité je pořád maso uchovávat v chladnu, protože ve mletém masu se mohou velmi rychle začít množit nežádoucí bakterie, proto chlaďme a chlaďme (optimální teplota 4-6 stupňů). Chvilkový pobyt ve vytopené kuchyni samozřejmě nevadí .-).
Takže si maso pomeleme a šup s ním do lednice. Dále přichystáme nakrájenou cibuli, vepřové sádlo, rajčatový protlak, sladkou i pálivou papriku, masový vývar, který lze v nejhorším nahradit kostkou, ale podle toho taky půjde výsledná chuť polévky značně dolů.... dál sůl, pepř, kmín, česnek a brambory krájené na kostičky.
Takže ......
na sádle si zpěníme cibulku, do té přidáme maso a rychle promícháme a zároveň vařečkou odděláváme jednotlivé kousky od sebe, aby nám nezůstaly slepené. Zhruba po 2-3 minutách posypeme paprikou sladkou i chilli, kmínem, přidáme 2 PL protlaku a vzápětí zalijeme vývarem tak, aby maso bylo zalité.
Přikryjeme pokličkou a necháme dusit tak dlouho, až bude maso téměř měkké.
Pak přidáme brambory a vaříme tak 15 minut.
Mezitím si vedle na pánvi uděláme světlou jíšku, kterou následně zahustíme polévku.
Pořádně provaříme, dosolíme, dopepříme, přidáme majoránku a ještě trošku provaříte ....
Dobrou chuť !!!
Žádné komentáře:
Okomentovat