Základem bez kterého to opravdu nepůjde je vývar, v mém případě silný výpek z kuřete po včerejším pečení ve stojánku. Lahodně chutná tekutina je zde nenahraditelná.
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Pečené maso z předešlého dne (u mě to byly kuřecí prsíčka), které si nakrájíme na kostičky a zatím necháme stranou. Na sporáku si necháme rozpustit máslo, do kterého přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Jíšku rozředíme výpekem z masa a vytvoříme konzistenci, která nám bude vyhovovat. Pomalu, za stálého míchání, prováříme minimálně 20 minut.
Mezitím si vedle v kastrolku uvaříme mrkvičku, kterou později budeme strouhat k masu.
Když je mouka v jíšce dostatečně provařená, přidáme do ní hrst mraženého hrášku, zamícháme a přidáme nastrouhanou mrkev a nakonec i nakrájené maso. Po chvilce nám hrášek změkne a je čas přidat smetanu, do které jsme důkladně vešlehali žloutek. Smetanu se žloutkem přidáme těsně před ukončením vaření, aby se žloutek nesrazil.
Teď už jen doladíme solí, posypeme zelenou petrželkou a podáváme s vařenými těstovinami nebo jemným knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat