čtvrtek 3. prosince 2015

Nepečené řezy z BB sušenek

Notoricky známý nepečený zákusek, kterým začíná svou "pečící" kariéru nejedna hospodyňka.  Z poměrně jednoduché záležitosti se ale za 24 hodin vyklube delikateska, na kterou budete hrdí.

Pár surovin, chvilka času a budete za hvězdu :-). 



CO BUDEME POTŘEBOVAT:

2 balíčky Be-Be sušenek (ideálně jedny kakaové, jedny světlé, ale já měla oboje světlé), moučkový cukr, máslo, rum, 2 banány a 0,5 kg tvarohu (z alobalu)

↓↓↓

První si připravíme krém. Pokud máte možnost, použijte, stejně jako já, robot, který tuto práci udělá za vás. Šlehat budeme 200 g másla, 500 g tvarohu a trošku rumu. Šleháme tak dlouho, až získáme krásně vláčný tvarohový krém.
Mezitím si na silný alobal vyskládáme Bebe sušenky 3 řady po 7 kusech. Pokud máte světlé i tmavé, skládáme do šachovnice, tzn. na střídačku. Každou sušenku natřeme tvarohovým krémem a zakryjeme ji druhou sušenkou opačné barvy (světlou na tmavou atd.).  V této fázi bychom měli mít spotřebovánu polovinu krému.  Zbytek krému rozetřeme na horní vrstvu. 

Na prostřední řadu krému položíme 2 banány a mírně je zamáčkneme do krému. Opatrně podebereme alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, aby udělaly stříšku. Doupravíme stříškový tvar, pořádně zabalíme do alobalu, přendáme na rovnou podložku a dáme do chladna uležet do druhého dne.
Po zatuhnutí můžeme polít čokoládovou polevou, což vypadá velmi efektně. Nutné to ale není. Záleží na vás. Pak dáme znovu vychladit. Do dalšího dne prostoupí krém sušenkami a stříška bude krásně vláčná. Krájíme na řezy.


Dobrou chuť ... !!!



Žádné komentáře:

Okomentovat