čtvrtek 3. prosince 2015

Vepřové maso na rajčatech

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Vepřové maso (ideálně plecko nebo libová krkovička), které nakrájíme na kostky - spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na kolečka nebo půlkolečka - kousek voňavé slaniny, nakrájené na kostičky - 2 cibule + 4 stroužky česneku na kousky - vývar - sůl, pepř - troška kečupu - jíška



V kastrolu si rozehřejeme trošku oleje, na to dáme orestovat cibuli a slaninu. Asi po 3 minutách přidáme česnek. Po chvilce přidáme maso a mícháme, než se zatáhne.  Pak přidáme krájená rajčata, promícháme, následuje asi 1 dcl kečupu, sůl, pepř  a hned to zalijeme vývarem tak, aby bylo maso lehce zatopené.

Za občasného míchání necháme dusit tak dlouho, až bude maso měkké. V případě potřeby doléváme vývar nebo vodu. 

Až je maso měkké, shrneme ho bokem a šťávu trošku zahustíme jíškou. 
Jakmile je konzistence šťávy jak má být, smícháme šťávu i s masem dohromady a ještě tak 20 minut prováříme. Dochutíme solí a pepřem.



Žádné komentáře:

Okomentovat