středa 21. září 2016

Selské ražniči s rozmarýnovými brambůrky a chilli omáčkou

  1. Vepřové maso (libová krkovička) nakrájet na malé, tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Klobásku nakrájíme na kolečka, cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na jednotlivé lístky. Na špejli střídaně napichujeme naložené maso, klobásku a cibuli a až máme všechna ražniči, zlehka je ještě po povrchu posypeme grilovacím kořením (ale pozor na sůl). 
    Ražniči smažíme na směsi oleje a sádla, otáčíme a hlídáme, aby bylo maso měkké, ale ne vysušené.
  2. Uvařené brambory nakrájíme i se slupkou na cca 7 mm silné plátky, které posypeme a zlehýnka promícháme s jemně nasekaným rozmarýnem. Brambory dáme opéct na rozpálené máslo pěkně do zlatova. Těsně před podáváním osolíme.
  3. A nyní ještě omáčka: cibulku nakrájíme hodně, hodně na jemnou, okurky na jemno nastrouháme a kapii nakrájíme na kousíčky. Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme, dochutíme a podáváme.





Žádné komentáře:

Okomentovat