neděle 11. září 2016

Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek 1,5 hrnku krystalového cukru 1x vanilkový cukr 2 vejce 2 hrnky kefíru 3/4 hrnku rostlinný olej kůra z pořádně omytého citronu 1x kypřící prášek do pečiva meruňková marmeláda (i jiná) Drobenka: hrubá mouka máslo mletý cukr mletá skořice dle chuti (kdo nemá rád, nemusí ji tam dávat vůbec)

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (výška těsta tak 3-4 cm) a povrch pokapeme marmeládou - ideální je meruňková, ale může být i jiná nebo jako já - směs dvou chuťově sladěných marmelád). Marmeládou nešetřete. A nakonec těsto zasypejte připravenou drobenkou., které nemusí být mnoho.








Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložte do ní formu a pečte 20–25 minut, až okraje zrůžoví. Udělejte zkoušku špejlí a pokud se těsto nelepí, je hotovo. 





Je to skvělá rychlovka, která překvapí svou nadýchaností i chutí, i když se vše míchalo v jedné míse. Vyzkoušejte :-) !

Vhodné i pro nezkušené kuchařinky :-) !!










Žádné komentáře:

Okomentovat