sobota 28. listopadu 2015

Kotleta na rozmarýnu s žampionovou čepicí

Rychlovka, která určitě stojí za vyzkoušení.



Pokud doma najdete vhodné maso, což je vepřové karé (kotleta bez kosti), ale mohla by být i libová krkovička, dál žampiony (čerstvé nebo i z plechovky), čerstvý rozmarýn, máslo, česnek, smetana, sůl, pepř ... 
Máte tedy vše k tomu, abychom mohli začít



Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po

 obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. 

Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým 

olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa 

(po obou stranách). Každý plátek oboustranně 

osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým 

pepřem a posypeme drobně nakrájenými 

jehličkami rozmarýnu. Necháme chvilku 

odležet při pokojové teplotě. 

Teflonovou pánvičku rozehřejeme bez tuku a 

plátky masa položíme na rozpálenou pánev a 

rukou pěkně přitlačíme ke dnu. A takto 

necháme maso přibližně 6 minut opékat z

 jedné strany při střední teplotě. V žádném

 případě maso neodtrháváme ode pánve, pustí

 se samo. Jen hlídáme, aby bylo pěkně 

do zlatova a ne do černa :-).

Emotikona smilePokud jste dobře olejovali, nebude

 problém. 

Mezitím si na druhé pánvičce rozpustíme máslo

 a do něj vhodíme na plátky nakrájené 

žampiony, aby se nám pěkně opekly. 

Po chvilce přidáme kmín, sůl a pepř ..... 

a nezapomene 

hlídat i masíčko. Pěkně zlatavé ho obrátíme

 a zase necháme svému osudu 6 minut. 

Opečené žampiony zalijeme smetanou 31% a

 necháme zavařit. Do vařící omáčky

 protlačíme

2 stroužky česneku a přidáme zelené bylinky.

 Po chvilce vypneme a dál nevaříme.

 Podáváme s jakoukoliv úpravou brambor....







Žádné komentáře:

Okomentovat